Få mere glæde i hverdagen

Det er kort sagt de små ting i livet, der giver os den største glæde. For går vi hele tiden og skynder os videre fra den ene ting til den anden, så ender vi i sidste ende med at opleve den modsatte effekt: Nemlig at vi ikke har nok tid i hverdagen.

På den måde handler det om at fylde sit liv med ting, som man synes er sjove, og at fokusere på de gode elementer i hverdagen.

Kun sådan kan man tanke ny energi op og føle sig klar til den kommende dag.

Benyt dig af haven

En stor portion glæde og værdi kan findes ude i naturen. Ved at komme ud i den friske luft dagligt vækker vi vores sanser og oplever naturen på tæt hold. Vi har altså rigtig godt af at blive gennemblæst fra tid til anden, og der findes ingen bedre følelse end at føle solstrålerne på ens kinder. Man kan med fordel finde sig en hobby, der tager sted ude i naturen.

Det kan for eksempel være ved at udføre havearbejde ude i sin have. Man kan for eksempel plante et kinesisk kirsebærtræ i sin have, hvilket er et helt fantastisk smukt træ. Så kan man glædes ved at se træets lyserøde blomsterknopper springe ud i fuldt flor.

Husk latteren

Også humoren er vigtig at huske på. At grine er nemlig utrolig sundt, og latter får vores hjerne til at føle sig glad og udsende lykkehormoner til resten af kroppen.

Det giver os mere energi og forbedrer vores generelle humør. Man kan for eksempel tage til teaterforestillinger, i cirkus eller blot se på karikatur tegninger fra tid til anden for at blive gladere. Måske man endda kan eksperimentere med at lave sine egne karikaturtegninger. Det er små ting som disse, der kan få smilet frem på læben.