Min sport er ravjagt

Ravjagt ved stranden

Findes der mon noget mere afstressende end at gå en tur langs de Danske strande og kikke efter rav ?
For mit vedkommende gør der ikke da jeg kan slå hjernen helt fra under mine jagt ture til stranden. I dagtimerne er det ganske let og hvis solen er fremme er det let at finde de gyldne ravstykker da de ligesom ligger og blinker til mig 🙂

Pande ravlygte i mørket

Når der først er blevet mørkt og solen er gået ned er det slut med at finde rav med mindre man har udstyret til at gøre det med og heldigvis er det ikke som tidligere noget der koster en formue, kan godt huske da jeg i 2017 købte min første ravlygte og måtte betale næsten 3000 for den men den gang var det det aller hotteste man kunne købe for penge og jeg har den stadig. Jeg har dog sidenhen købt en pande ravlygte da jeg tit går i vandet og finder mit rav og med en pande ravlygte har jeg begge hænder fri hvilket for mig er vigtigt da jeg så kan have hænderne i lommen.

Fordelene ved en Pande Ravlygte

Jeg syntes der er mange fordele ved at bruge en Pande ravlygte fremfor en håndholdt ravlygte og den største fordel er helt klart at jeg får begge hænder fri, hvilket for mig er vigtigt og da jeg ikke bruger en kese når jeg går på Ravjagt kan jeg have hænderne i lommerne indtil jeg ser et stykke rav og dermed kan holde hænderne varme.

Hvad er rav ?

Det rav, som man samlede i stenalderen, stammer fra enorme skovområder, der for 55-35 millioner år siden havde spredt sig ud over store dele af det nuværende Nordeuropa.

Rav er hærdet harpiks, som nogle træsorter har svedt ud. Harpiksen dryppede ned i skovbunden, hvor det efter flere tusinde år hærdede og blev til rav. Intet sted er ravet dog fundet, hvor det er dannet. Hav, floder og isen fra istiderne har transporteret det vidt omkring – ravet er spredt over et kæmpe område – fra England i vest til Rusland og Ukraine i øst.

I dag findes de største forekomster af rav langs vestkysten af Jylland og langs de baltiske landes Østersøkyst.

Hvorfor er der rav i Danmark ?

Det rav, som man samlede i stenalderen, stammer fra enorme skovområder, der for 55-35 millioner år siden havde spredt sig ud over store dele af det nuværende Nordeuropa. … Harpiksen dryppede ned i skovbunden, hvor det efter flere tusinde år hærdede og blev til rav. Intet sted er ravet dog fundet, hvor det er dannet da det er tranporteret med strømmene mod de nordiske lande. Rav flyttes derfor let rundt af vandmasser i bevægelse. Rav, der er fundet som opskyl på en strand, anses for at være finere end rav gravet ud af jorden. Hvis man er heldig, kan man finde fossiler af insekter i ravklumper. 

Du kan læse mere om rav her