Sådan overlever du en eksamensperiode

sexlegetøj på ferie hos lovebuddy

Er du én af dem, der nærmest frygter eksamensperioden, fordi du ved, at det kommer til at føre en hel masse nervøsitet og dårlige nerver med sig. Hvis du har det sådan, kan det ikke undgås, at du bliver nervøs. Til gengæld kan du med nogle få tips, komme igennem hele perioden bedst muligt.

Brug din kalender

I din eksamensperiode er der garanteret en hel masse, der skal læses, noteres, gennemarbejdes osv. Hvis du går med det hele oppe i hovedet, kan det meget nemt komme til at virke stressende og uoverskueligt. Derfor kan du få stor gavn af at notere i din kalender, hvornår du skal lave hvad. Det vil nemlig give dig et bedre overblik. På den måde vil det også komme til at virke mere realistisk for dig, at du godt kan nå det hele.

Forbered dig sammen med andre

Der er nogle, der arbejder bedst alene og andre arbejder bedst sammen med nogle. I eksamensperioden kan det være smart at blande de to. Hvis du nogle gange mødes sammen med nogle af dine studiekammerater for at forberede jer sammen, er der nogle at drøfte alle dine tanker med. Det kan hjælpe rigtig meget, fordi du så kan mærke, du ikke er alene. Det kan også være, at I hver især har nogle udfordringer, som I kan hjælpe hinanden med. Desuden er det generelt bare rart at komme ud og se nogle andre mennesker, når du sidder så meget derhjemme og læser.

Giv dig selv pauser

Selvom der er meget, der skal nås, er det også vigtigt at give dig selv pauser. Du skal have lov til at slappe af og afstresse en gang imellem. Når du har brugt din kalender, kan du nemt se, hvornår der er et tidspunkt, hvor du ikke skal læse. Din pause skal du bruge på noget, der gør dig glad og afslappet, og som får dig til at tænke på alt andet end eksamen. Det kan være alt fra kaffedate med en veninde til at shoppe løs på Lovebuddy.dk

Hvis du har brug for flere gode tips, kan du finde dem her.