Vil du gerne i gang med at løbe mere?

Det er meget sundt at komme ud på en lidt længere løbetur af og til og måske er det noget, som du gerne vil gøre mere ud af? I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du kommer godt i gang uden at du overbelaster dig selv.

Det rette udstyr

Det handler først og fremmest om at have det rette udstyr hjemme. Hvis du for eksempel skulle starte til tennis, så ville du også sørge for at du havde den rette ketcher hjemme og noget træningstøj, som du kunne gå til tennis i. På samme måde skal du forholde dig til at du gerne vil gå i gang med at løbe. Dermed skal du for eksempel gå højt op i hvilke løbesko du anskaffer dig. Her er der rigtig mange muligheder at vælge imellem og det kommer meget an på, hvordan du går. Vi har alle sammen forskellige fødder og nogle af os er for eksempel meget mere platfodede end andre. Hvis du er platfodet så skal du have et særligt indlæg, så du stadigvæk kan løbe rigtigt. Det er også en god ide at kigge lidt nærmere på hvilke løbetights og lignende du kan købe dig. Der er kommet rigtig mange smarte løbetights og bukser frem efterhånden. Du kan for eksempel få nogle, som er ekstra varme. De kan være meget rare om efteråret og især i vintertid. Du kan også få nogle smarte løbebukser, hvor der er lommer i siderne. På den måde har du et sted at lægge telefonen, når du har denne med. Langt de fleste af os har den trods alt med så vi kan høre musik imens vi løber.

Hav tålmodighed med dig selv undervejs – og især i starten!

Når du går i gang med at løbe så handler det virkelig om at have tålmodighed med dig selv. Alt for mange danskere har det med at presse dem selv alt for hårdt, når de først går i gang med at motionere efter lang tids pause. Det kan være meget fristende at gøre, fordi man gerne vil indhente alt det man har mistet under sin pause. Men det er en opskrift på katastrofe. Hvis du ender med at presse dig selv alt for hårdt under løbeturene for eksempel, så kan det gå ud over din krop. Du kan for eksempel tage skade på dine ankler eller dine knæ, og dermed forhindrer du, at du kan løbe i de kommende par dage.