4 grunde til det er svært at snakke om sex

Angsten for at blive afvist

Måske er du selv klar over, at en stor dildo, flere gange større end din partners pik, er drømmescenariet og det der skal få dig til at komme i ekstase. Eller måske drømmer du om sex med flere på en gang men frygter at bringe det op fordi din mand kæmper med jalousi. Skrækken for at blotte sine tanker og blive dømt frastødende og uacceptabel kender vi vist alle, og det er en af de forhindringer man skal lære at mestre for at kunne have en åben samtale om sex, uden skyld og skam.

Idealbilleder

Før vi kan sætte ord på de fejl og mangler vores sexliv har, så må vi være ærlige overfor os selv, og indrømme, at vores sexliv bare ikke helt er som vi drømte om det ville være. Det kan være et illusionstab, for hvem drømmer ikke om over-the-moon-sex? Uudtalte forventninger og forhåbninger om hvordan sex skal forløbe og se ud gør dit sexliv væsentlig mere besværligt.  Måske har vi også nogle forestillinger om, hvad vores partner forventer af os, hvad end de så er reelle eller ej. Det er bare ikke alle der er sexmaskiner.

Angsten for at såre

Hvis du har kendt din partner i 10 år, og han i alt den tid har givet den i turbotempo og du har gispet som en parringssyg kanin, hvordan får du så leveret budskabet om, at det faktisk slet ikke fungerer for dig? Eller hvis din haltende lyst bunder i at du ikke tænder på din partners 20 kilo vægtforøgelse som du bare ikke nænner at nævne? Angsten for at såre vores partnere med vores ord lammer os. Ofte er det nemmere at lade det køre sit eget stille liv, end at konfrontere dem med det.

Kvinder forventer at mænd har telepatiske evner

Mange kvinder har prøvet at lægge sig i sengen, og sende vorherre en bedende tanke om, at ens elsker da snart må finde det rette sted. Hvis din fremgangsmåde er at vente på at sex bliver bedre, så er der ikke noget at sige til hvis oplevelsen ikke får dig helt op at støde. En mand kan ikke instinktivt vide, hvad der gør forskellen på godt og fantastisk for dig. Selv om din mand er både erfaren og lydhør, kan han formentlig ikke læse dine tanker. Dine lyde og dit kropssprog hjælper ham på vej, ja. Men vil du have en chance for at påvirke akten til din fordel, så skal du guide ham på vej med dine ord.

Snakke om sex omed en ny elsker – besøg en sexshop

Ofte glider sex helt af sig selv med en ny partner, som du måske har fundet på en af de gratis dating sider på nettet. Du kan også læse mere på Eroti.dk’s Facebook side her. Dels er I måske forelskede, dels har I endnu ikke opbygget de her roller, der senere kan blive et helvede at bryde ud af. Det sker dog, at ubalance opstår. Måske praktiserer din nye elsker samme metode på dig, som var den, han havde succes med sidst. At hans eks blev helt tosset af at få en buttplug op bagi, mens brystvorterne blev nulret, er imidlertid ingen garanti for, at det også er DIN vej til ekstase. Her gælder det om at guide blidt frem for at irettesætte.