Mikrofon til iPhone: 3 smarte muligheder for anvendelse

Mikrofon til iPhone

Telefoner og teknologien omkring er blevet bedre og bedre i de seneste par år. Der er flere muligheder end nogensinde før for at anvende dem til alverdens kreative bestræbelser. Med en mikrofon til iPhone kan man dog skrue yderligere op for kvaliteten og opnå bedre resultater. Denne artikel giver et par idéer til, hvordan en ekstern mikrofon til iPhone kan benyttes.

Optag din næste demo

Vores telefoner bliver brugt mere og mere i musikkens verden. Man hører mange historier om kunstnere, der former deres sange fra optagelser, som de har lavet på deres telefon. Her bruger de ofte Memoer på deres iPhone og eksempelvis synger ind i telefonen. Der er dog ingen grund, at man ikke kan skrue yderligere op for kvaliteten her med en mikrofon til iPhone.

Man kan anskaffe sig den gratis app GarageBand. Her er der mulighed for at strukturere en sang, som man kan i et hvilket som helst andet DAW eller lydprogram på en computer. Hvis man altså ønsker at bevæge sig lidt rundt og ikke bare sidde foran computeren, når man skriver sange, så kan en mikrofon være en god idé.

Mange musikere vil fortælle, at det handler om hurtigt at få idéen ned, så den ikke forsvinder fra ens hukommelse. Det kan altså være et værdifuldt værktøj her, hvis man ikke lige har adgang til sit studie eller sin computer.

Bedre lyd under interview og podcast

Hvis du eksempelvis er journalist som freelancer, eller hvis du skal ud for at interviewe nogen, så kan en bedre mikrofon være en god idé. Det kan især gøre sig gældende, hvis den originale lyd skal inkorporeres på en hjemmeside eller i en artikel og ikke blot til eget brug. En mikrofon til iPhone er med til at sikre noget bedre og mere professionel lyd end telefonens egen.

Podcasts er også mere populære end nogensinde før, og der er mange, der lytter til dem under rejsen eller i træningscentret. Nu kan du hurtigt og nemt optage lyd, der er klart til at blive udsendt, og du kan endda gøre det hele lige fra telefonen. Det bliver nærmest ikke lettere.

Lav bedre videooptagelser

Hvis du har store drømme om at blive den næste store YouTuber, så er det vigtigt at forbedre kvaliteten på ens videoer. Man hører ofte fra succesfulde personer inden for dette felt, at man sagtens kan starte fra sin iPhone. Det er bare at gå i gang med at optage og dele. Det kan der være noget om, og videoen fra telefonen er da også af rigtig god kvalitet. Lyd kan dog gå hen og blive en forhindring, hvis man lever i støjfyldte omgivelser, eller hvis man er udenfor.

Lyd på videoer bliver ofte nedprioriteret, da kvaliteten på selve billedet ofte er i fokus. Det er dog en af de ting i underbevidstheden på en seer, der virkelig gør en stor forskel. Lyddesign kan nemt være med til at influere, hvordan en seer oplever din video.