Vigtigheden af træer

thuja smaragd

Træer er vigtige. Som de største planter på planeten giver de os ilt, lagrer kulstof, stabiliserer jorden og giver liv til verdens dyreliv. De forsyner os også med materialer til værktøj og husly.

Udover at træerne er afgørende for livet, så er de også de længstlevende arter på jorden og os derved en forbindelse mellem fortid, nutid og fremtid.

Det er derfor afgørende, at skovområder, regnskove og træer i bymiljøer såsom parker bevares og bæredygtigt styres over hele verden.

Træer gavner sundheden

Træernes kroner fungerer som et fysisk filter, der fanger støv og absorberer forurenende stoffer fra luften. Hvert enkelt træ fjerner op til 1,7 kilo hvert år. De giver også skygge for solstråling og reducerer støj.

Desuden viser forskning, at dit blodtryk falder inden for få minutter efter at være omgivet af træer og grønne områder. Træerne har altså en indvirkning på din puls, samt dit stressniveau. Derfor er det en god idé at sørge for at der er masser af træer og andre planter i din have, som kan bringe dig en række af de positive effekter.

Hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv, er det en god idé at få en frodig have.

Træer styrker samfund

Træer styrker stedets særpræg og tilskynder til lokal stolthed. Urban skov kan bruges som en pædagogisk ressource og til at samle grupper til aktiviteter som gåture og fugleture. Træer er også uvurderlige for børn at lege i og opdage deres følelse af eventyr

Træer øger dyrelivet

Træer er vært for komplekse mikrohabitater. Når de er unge, tilbyder de beboelse og mad til fantastiske samfund af fugle, insekter, lav og svampe. Når de er gamle er det arter som flagermus, skovbiller, lysebrune ugler og spætte der nyder godt af træet. En fuldvoksen eg kan være hjemsted for op til 500 forskellige arter.

Træer gavner miljøet

Træer absorberer kuldioxid, når de vokser, og det kulstof, de opbevarer i deres træ, hjælper med at bremse den globale opvarmning.

De reducerer vindhastighederne og køler luften, da de mister fugt og reflekterer varmen opad fra deres blade. Det anslås, at træer kan reducere temperaturen i en by med op til 7 ° C.

Træer hjælper også med at forhindre oversvømmelse og jorderosion og absorberer tusindvis af liter regnvand.

Træer styrker økonomien

Folk tiltrækkes af at leve, arbejde og investere i grønne omgivelser. Forskning viser, at de gennemsnitlige huspriser er 5-18% højere, når ejendomme er tæt på natur og træer. Desuden drager virksomheder fordel af en sundere og lykkeligere arbejdsstyrke, hvis der er parker og træer i nærheden.

Træer beskytter fremtiden

Snart for første gang i historien vil antallet af mennesker med hjem i byer overstige dem, der bor på landet. Parker og træer bliver en endnu vigtigere del af bylivet. Vi skal respektere dem og beskytte dem for fremtiden. Desuden styrker de også jordens kamp mod den globale opvarmning, og de er derfor meget essentielle.