Pilleovnen er den CO2-venlige varmekilde

Pilleovn med gang i brændkammeret

Skal du have en ny form for varmekilde, så kunne dit valg passende falde på en CO2-venlig en af slagsen. Hvis ovnen også gerne må være effektiv og flot designet, så kunne er pilleovn sagtens være det gode bud på en af fremtidens varmekilder.

Pilleovnen bruger biobrændsel

I en pilleovn bruges der biobrændsel i form af træpiller, som er lavet af afbarket og sammenpresset træ. Disse træpiller fyldes i kammeret på ovnen, og så sørger ovnen selv for at bruge den afpassede mængde af piller i forhold til den ønskede temperatur i rummet.

Biobrændsel er den grønne vej frem. Pilleovnen brænder jævnt, stabilt og effektivt. Den regulerer selv, eller du kan regulere den ved hjælp af displayet, eller du kan styre den via en infrarød fjernbetjening.

Den stabile ovn

I modsætning til den traditionelle brændeovn er en pilleovn i stand til at brænde meget konstant og jævnt. Den regulerer selv, og den sørger for at indtage den mængde af brændsel, som den har brug for. Den vil også kunne fyldes godt op med træpiller, som ikke fylder så meget som almindeligt brænde, som så stille og roligt glider ind i ovnen, så den kan holde sig i gang i mange timer.

Det er en stor fordel, at du ikke skal sørge for at fylde på ovnen hele tiden for at undgå, at den går ud. Desuden er en pilleovn i stand til at holde den gående natten over, eller mens du er på arbejde. Det er dejligt for dig, og det er sundt for huset, at der bliver holdt en konstant temperatur.

Hvad koster en pilleovn?

En pilleovn er noget dyrere at købe end en almindelig brændeovn. Til gengæld er den ikke særlig dyr i drift. Hvis du gerne vil se nogle eksempler på nogle pilleovne, så kan du læse denne artikel. Her får du god information både om pilleovnens mange fordele og om nogle enkelte populære modeller.

Så er du bedre stillet, når du eventuelt skal anskaffe dig en god pilleovn.

Er en pilleovn dyr i drift?

Når først udgiften for selve pilleovnen er betalt, så er den ikke særlig dyr i drift. Faktisk er den langt billigere end de fleste andre varmekilde at holde i gang.

Det betyder, at der er gode besparelser at hente, hvis du lægger om til et pillefyr.

Med et pillefyr får du en god, stabil varme, der tilmed er rigtig god og uskadelig for miljøet. Du får en meget effektiv varmekilde med en virkningsgrad på hele 90 %.

Du får en ovn, der er ret selvkørende i mange timer ad gangen, så du ikke behøver at fylde på den hele tiden. Den er meget let at styre via dens panel, og nogle modeller kommer endda med en fjernbetjening, der gør det endnu mere komfortabelt at regulere brændingen.

Gør det godt for dig selv og godt for miljøet ved at vælge en pilleovn.