Hvorfor vælge en varmepumpe?

Som tommelfingerregel vil en en god og kvalitetssikret varmepumpe, der er tilpasset lige præcis din bolig og er installeret korrekt, oftest have en levetid på 15-20 år. Dette er en ret lang levetid, og kan næsten betegnes som en engangsinvestering. Men hvis tiden alligevel er nået til at få udskiftet din nuværende varmepumpe, så husk at være opmærksom på kvalitet og korrekt installation. Dette vil spare dig flere penge i længden!

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Men hvorfor overhovedet vælge en varmepumpe? Først og fremmest er der penge at spare på varmeregningen over længere tid, hvis du sammenligner priserne med eksempelvis et olie eller gasfyr. På den måde er der tale om en god og solid investering, som med sikkerhed vil kunne mærkes i budgettet fremadrettet. Samtidig udfør varmepumpen bæredygtigt og miljøvenligere alternativ til fjernvarme. Så skån miljøet og dine pengepung og invester i en varmepumpe.

Hvad skal man være opmærksom på?

Først og fremmest skal du naturligvis være opmærksom på at produktet er af højeste kvalitet, og følger de korrekte og godkendte standarder. Samtidig er det vigtigt at være i dialog med en erfaren og dygtig el-installatør, som på bedste vis kan vejlede dig til at vælge den rigtige varmepumpe. Samtidig er det vigtigt at få vejledning til hvor varmepumpen skal placeres, da dette har særlig indflydelse på den bedste udnyttelse og effektivitet af varmepumpen. Det er derfor vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten af hverken produkt eller installationen, da dette har stor indflydelse på varmepumpens levetid og effekt.

Gode råd når du skal købe en varmepumpe

Der er samtidig flere ting du selv kan overveje, når du selv kigger efter varmepumper. Det er en god ting at overveje og notere følgende punkter, så du kan vurderer hvad der er vigtigt for dig, ift. din bolig og dine behov. Herefter kan du vende disse overvejelser med din installatør:

  • Hvor meget støjer varmepumpen?
  • Hvor meget kan varmepumpen maksimalt yde i kW?
  • Hvad er minimumstemperaturen for varmepumpen? (Dette er særligt vigtigt hvis du ønsker at installere en varmepumpe i dit sommerhus)