Stærke forlår hjælper dig – både til hverdag og til sport!

Uanset om du er blevet ældre eller du er ung, skal du holde din krop ved lige. Når du er ung, føler du dig usårlig, og du har ikke noget behov for at blive stærkere; du bærer styrken i dig selv.

Men efterhånden som du bliver ældre, vil manglen på gode træningsvaner indhente dig, når du begynder at blive ramt af de skavanker, som følger med alderen.

Så der er god grund til at du så tidligt som muligt etablerer gode træningsvaner. Og et godt sted at starte er med dine forlår. For stærke forlår gavner dig – både i dit almindelige hverdagsliv og hvis du dyrker sport.

Med forlårs øvelser får du det bedre til hverdag

Forlårenes vigtigste muskel hedder quadriceps, og med forlårs øvelser kan du holde dem godt ved lige. Og det vil hjælpe dig både i din hverdag, og hvis du dyrker sport.

For hvis du styrker dine forlår, vil det hjælpe dig med at forbedre din balance og reducerer risikoen for fald. Og det lyder måske mærkeligt, men en af de vigtigste årsager til at vi kommer til skade er faktisk at vi falder i vores hverdag. Når vi går en tur, eller bare går omkring i vores hjem.

Desuden vil stærke forlår hjælpe dig med lettere at gå op ad trapper, og undgå knæsmerter, mens du gør det. Og andre vigtige kompetencer er at du kan sidde på hug, og nemt rejse dig fra en stol.

Du kan også lettere løfte genstande til hverdag – f.eks. møbler eller bare dagligvarer. Og du kan gå omkring i mere udfordrende terræn – f.eks. bakker og skråninger.

Med andre ord vil du blive bedre i stand til at beherske din hverdag. Og hvis du træner nogle gange om ugen, vil du hurtigt mærke en forskel.

Forlårs øvelser hjælper også, hvis du dyrker sport

Men forlårs øvelser hjælper dig ikke kun til hverdag – de vil også hjælpe dig, hvis du dyrker sport.

Du bliver nemlig i stand til at hoppe højere og lande sikkert. At løbe hurtigere – og hurtigt skifte retning. Og du kan udføre forskellige træningsøvelser mere effektivt – f.eks. benpres.

Denne styrkelse af dine forlår, vil altså gøre dig bedre til din sport – næsten uanset hvilken sportsgren, du dyrker. Og sport er en anden god måde, som du kan holde dig i gang på – uanset om du er ung eller ældre.